WTC De Morgenvrienden bestaat reeds 45 jaar en is één van de oudste wielertoeristen clubs in Vlaanderen, opgericht in 1968 te Meulebeke. Onze club is ontstaan uit de Meersman wielerfamilie, nu nog altijd het kloppend hart van onze club.

Het motto van de club is “IEDEREEN WELKOM”. Je hoeft geen prof te zijn om aan te sluiten bij deze fantastische vriendenclub. Onze groepen zijn onderverdeeld volgens gemiddelde , voor iedereen wat wils dus.

De Morgenvrienden staan borg voor sporten en voor gezonde ontspanning in een gezellige clubsfeer. Iedere groep wordt geleid door ervaren wegkapiteins. Hou je van fietsen en wielrennen?

Maak je dan nu lid bij de tofste wielertoeristen uit Vlaanderen.

Indien je lid wenst te worden dan kan je contact opnemen via info@morgenvrienden.be
Je kan ook een van onze bestuursleden contacteren of de zondagvoormiddag langskomen in ons lokaal, regentiestraat 9, te Meulebeke.

A-groep: gemiddelde rond de 32 à 34 km/h

B1-groep: gemiddelde rond de 28 à 30 km/h

B2-groep: gemiddelde rond de 24 à 26 km/h

C-groep: recreatieve fietsters

D-groep: gemiddelde rond de 17 à 20 km/h

Jaarlijks haspelen onze leden samen 230 ritten af, elke zondagmorgen zijn er 5 groepen onderweg maar ook op woensdagavond wordt er door onze club een rit gereden.
Onze ritten samen genomen bedragen in totaal gemiddeld 180.000 km.

Met meer dan 200 leden zijn wij één van de grootste clubs in Vlaanderen.

We zijn vooral te zien op zondagmorgen in West-Vlaanderen maar ook op ritten naar Halle, Vlaamse Ardennen, Wallonië, enz. Over gans België nemen wij deel aan klassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen, de Peter Van Petegem Classic, Luik-Bastenaken-Luik, enz. Ook in de winter vind je onze leden terug in het mountainbike circuit.